Υγιεινή απόλαυση

- 1 πακέτο ζυμαρικά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 10 τοματίνια
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε μισές ροδέλες
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Για την πέστο
- 1 φλιτζάνι τριμμένο πεκορίνο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
- 1 κουταλιά κουκουνάρι
Υλικά
- σπαγγέτι -
- μελιτζάνα -
- ντοματίνια -
- σκόρδο -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- κρασί -
- πεκορίνο -
- ελαιόλαδο -
- βασιλικός -
- κουκουνάρι -
Εκτέλεση
Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα για τα ζυμαρικά. Κόβουμε τη μελιτζάνα και την πασπαλίζουμε με αλάτι για να ξεπικρίσει. Την αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για ½ ώρα. Την ξεπλένουμε με νερό και τη στεγνώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτουμε τη μελιτζάνα και το σκόρδο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Μόλις ροδίσει η μελιτζάνα σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαλακώσουν τα υλικά μας.
Ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά χτυπώντας τα σ' ένα γουδί για να γίνει η πέστο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας όση ώρα λέει στο πακέτο και τα σουρώνουμε. Προσθέτουμε την πέστο στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι να πάρουν πάνω τους τη σάλτσα και σερβίρουμε σε 4 μπολ. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!