Το αγαπημένο γλυκό τώρα και χωρίς γλουτένη από τον chef Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά
- σαβαγιάρ - 1 συσκευασία σαβαγιάρ Schär
- μασκαρπόνε - 250 γρ.
- κρέμα γάλακτος - 300 γρ.
- καφέ εσπρέσο - 50 ml δυνατό
- καφέ εσπρέσο - 150 ml δυνατό για το βούτηγμα
- μαυροδάφνη - 75 γρ.
- ζάχαρη άχνη - 4 κ.σ.
- βανίλια - 2
- κακάο - λίγο για το πασπάλισμα
- κουβερτούρα - λίγο ξύσμα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Του Chef Άκη Πετρετζίκη
Για την κρέμα:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, την μαυροδάφνη, την
άχνη, τα 50 ml. καφέ και τις βανίλιες και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
Για το tiramisu:
Βουτάμε τα σαβαγιάρ από την πάνω πλευρά τους στο μπολ που έχουμε βάλει τα 150 ml καφέ.
Στρώνουμε τα σαβαγιάρ στον πάτο του σκεύους που έχουμε επιλέξει να σερβίρουμε (να
εφάπτεται το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο). Στρώνουμε από πάνω ένα
μέρος της κρέμας και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα
στην κορυφή. Πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και ξύσμα κουβερτούρας. Το βάζουμε 1-2 ώρες στο
ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε.