
Λόγω 25ης Μαρτίου όπως ορίζει και η παράδοση θα μαγειρέψουμε μπακαλιάρο, με σκορδαλιά ή χωρίς για τους λιγότερο τολμηρούς.
Αν δεν πάρουμε τον μπακαλιάρο ήδη ξαρμυρισμένο μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας πολύ εύκολα, μόνο που χρειάζεται χρόνο για να γίνει σωστά.
Ξεκινάμε λοιπόν τοποθετώντας το ψάρι σε ένα μεγάλο μπολ και το μουλιάζουμε σε κρύο νερό που το καλύπτει πλήρως.
Τοποθετούμε το μπολ μέσα στο ψυγείο.
Το μούλιασμα ή ξαρμύρισμα θα διαρκέσει 2-3 μέρες μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή γεύση.
Θέλουμε να ξαρμυρίσουμε το μπακαλιάρο αλλά όχι να αφαιρέσουμε όλο το αλάτι γιατί τότε θα είναι άνοστο.
Στη διάρκεια αυτών των ημερών αλλάζουμε το νερό του μπολ 3 φορές την ημέρα.
Για να ελέγξουμε τη διαδικασία δοκιμάζουμε μετά το πρώτο 24ωρο ένα κομματάκι ψαριού από το πιο χοντρό σημείο του.
Όταν είναι έτοιμος ο μπακαλιάρος αφαιρούμε το νερό, ξεπλένουμε και μαγειρεύουμε το ψάρι κανονικά.