Θα συνοδέψει όλα τα Σαρακοστιανά!

- 1 κιλό ξεφλουδισμένες πατάτες
- 300 γρ ταραμά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από δύο λεμόνια
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο
- μερικές μαύρες ελιές
Υλικά
Εκτέλεση
Βράζουμε και στραγγίζουμε τις πατάτες.
Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στον επεξεργαστή τροφίμων.
Ενώ ο επεξεργαστής τροφίμων λειτουργεί προσθέτουμε τον ταραμά και το τριμμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε τα υλικά για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Γαρνίρουμε με μερικές μαύρες ελιές.
Αν θέλουμε σερβίρουμε την ταραμοσαλάτα με ζεστά πιτάκια.