Μια χειμωνιάτικη σούπα που ταιριάζει μεταξύ τους, όλους τους καρπούς της εποχής!

- 300 γρ κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 500γρ πατζάρια κομμένα σε κύβους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4-5 φρέσκα κλωνάρια θυμάρι
- 2 μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
- λίγο βούτυρο ανάλατο
- 1.5λίτρο ζωμό λαχανικών
- αλάτι και φρέσκο πιπέρι
- Για το γαρνίρισμα:
- 1 χούφτα φύλλα φασκόμηλου
- 50γρ φουντούκια καβουρδισμένα
- Γιαούρτι
Υλικά
- παντζάρια -
- κολοκύθα -
- παντζάρια -
- κολοκύθα -
- ελαιόλαδο -
- θυμάρι -
- μήλο -
- βούτυρο -
- ζωμός -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- φασκόμηλο -
- φουντούκι -
- γιαούρτι -
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Τοποθετουμε τα κομμάτια παντζαριού και κολοκύθας σ' ένα ταψί και τα ραίνουμε με ελαιόλαδο προσθέτωντας και τα κλωνάρια θυμαριού. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρικαι τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20-25' μέχρι να μαλακώσουν. Προσέχουμε να αφαιρέσουμε τα κλωνάρια θυμάρι μετά από λίγη ώρα γιατί καίγονται αλοιώνοντας τη γεύση.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ψήνουμε τα μήλα για 5' ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τα ψημένα πατζάρια, την κολοκύθα και το ζωμό και μαγειρεύουμε για 10'. Περνάμε τη σούπα μας από μπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ. Δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι και προσθέτουμε κατά βούληση. Σερβίρουμε με γιαούρτι, φύλλα φασκόμηλου και φουντούκια
Η συμβουλή του αρκουδιού:
Προσέχουμε να αφαιρέσουμε τα κλωνάρια θυμάρι μετά από λίγη ώρα στο φούρνο, γιατί καίγονται αλοιώνοντας τη γεύση του φαγητού μας.