Αμέσου δράσεως!

για ένα μέτριο πυρέξ:
- 1 κουτί μπισκότα πτι-μπερ
- 2 φακέλους στιγμιαία κρέμα σοκολάτας (άνθος αραβοσίτου)
- μία κουβερτούρα
- 5-6 κουτ. σούπας ζάχαρης
- 1 κουτ.σούπας στιγμιαίο καφέ
- 750-800 ml γάλα
- λίγο μπράντι
- 1 φλιτζάνι κορν-φλέϊκς
Υλικά
- μπισκότο -
- κάστερ πάουντερ -
- κουβερτούρα -
- ζάχαρη -
- γάλα -
- μπράντι -
- κορν φλέικς -
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Σ' ένα μπολ αραιώνουμε το μισό λίτρο γάλα με λίγο μπράντι. Βουτάμε τα μπισκότα ένα-ένα και τα τοποθετούμε στο ταψί σε μια στρώση. Σε άλλο μπολ βάζουμε τη στιγμιαία κρέμα σοκολάτας και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα, ενώ ανακατεύουμε είτε με το μίξερ είτε με το σύρμα δυνατά. Με αυτή την κρέμα αλοίφουμε την πρώτη στρώση των μπισκότων.
Βουτάμε και άλλα μπισκότα στο γάλα με το μπράντι, φτιάχνουμε μία δεύτερη μπισκοτένια στρώση και πάνω σε αυτήν απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, την οποία πασπαλίζουμε με κορν-φλέϊκς.
Σ' ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με λίγο γάλα ή ελάχιστο νεράκι σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας καλά να μην αρπάξει. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε μπεν μαρί, που είναι το ιδανικό σκεύος γι' αυτή τη δουλειά. Περιχύνουμε το γλυκό με τη λιωμένη σοκολάτα και το αφήνουμε στο ψυγείο μια ωρίτσα να πήξει.
Καλή υπομονή και καλή όρεξη!