Δροσερή και γλυκιά μαζί!

Για την βινεγκρέτ:
- 1/2 φλιτζάνι χυμό σαγκουίνι (μπορεί να αντικατασταθεί με πορτοκάλι ή μανταρίνι)
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. σέρι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- 350 γρ. σαλάτα (λόλα, ρόκα, ραντίτσιο ή οποιαδήποτε σαλάτα της προτίμησής σας)
- τους σπόρους από 1 ρόδι
- 1 φλιτζάνι φιστίκια, ψημένα και αλατισμένα
Υλικά
- ραντίτσιο -
- ρόκα -
- λόλα -
- πορτοκάλι -
- σκόρδο -
- ρόδι -
- μουστάρδα -
- πιπέρι -
- αλάτι -
- ζάχαρη -
- ελαιόλαδο -
- φιστίκι -
Εκτέλεση
Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη.
Για τη βινεγκρέτ:
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σαλάτα:
Βάζουμε τα χορταρικά μέσα στη βινεγκρετ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε από πάνω τους σπόρους ροδιού και τα φιστίκια και σερβίρουμε αμέσως.
Αν πρόκειται να σερβίρουμε αργότερα φυλάσσουμε τη βινεγκρετ στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο, ξεχωριστά από τα λαχανικά.