The mojito experience!

Υλικά
- δυόσμος - 10 φρέσκα φύλλα
- λάιμ - 1/2, κομμένο σε 4 μισοφέγγαρα
- ζάχαρη μαύρη - 2 κ.σ.
- ρούμι - 1 μεζούρα ή 6cl
- πάγος - 1 φλιτζάνι
- σόδα - 1/2 φλιτζάνι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα φύλλα του δυόσμου και ένα μισοφέγγαρο λάιμ στον πάτο του ποτηριού. Με ένα γουδοχέρι ή muddler πιέζουμε το λάιμ και το δυόδμο έτσι ώστε να απελευθερώσουν τα αρώματα, τα έλαια και το χυμό τους. Προσθέτουμε άλλα 2 μισοφέγγαρα λάιμ και τη ζάχαρη και τα πιέζουμε κι αυτά.
Γεμίζουμε το ποτήρι μέχρι σχεδόν το χείλος με πάγο και προσθέτουμε το ρούμι. Συμπληρώνουμε με σόδα. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, προσθέτουμε περισσότερη ζάχαρη αν το επιθυμούμε. Γαρνίρουμε με το τελευταίο μισοφέγγαρο λάιμ.
Η συμβουλή του αρκουδιού:
Η λέξη mojito είναι υποκοριστικό του mojo.Στην κουζίνα της Κούβας ή λέξη mojo χρησιμοποιείται για σάλτσες που φτιάχνονται με σκόρδο, ελαιόλαδο και χυμό εσπεριδοειδών, κυρίως λάϊμ ή πορτοκάλι.