Μη μασάτε… είναι απλό!

για την ομελέτα και τη σαλάτα:
- 3 ασπράδια
- 1 κρόκος αβγού
- 1 κουτ. ελαιόλαδο
- 2 φέτες γαλοπούλα
- 2 φέτες gouda light
- ½ ντοματούλα
- 3 κουταλιές γάλα
- ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ½ πιπεριά
- λίγα μανιτάρια porto bello
- 1 μαρούλι σαλάτα
για τη σος:
- 100 γρ. γιαούρτι 0%
- 100 γρ. cottage cheese
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- ½ ντομάτα ψιλοκομμένη
- πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
- 1 βραστή πατάτα
- λίγο balsamico
Υλικά
- ασπράδι αυγού -
- κρόκος αυγού -
- μαρούλι -
- γαλοπούλα -
- μανιτάρια πορτομπέλο -
- ελαιόλαδο -
- γκούντα -
- ντομάτα -
- γάλα -
- πιπεριά -
- κρεμμύδι -
- τυρί κρέμα -
- γιαούρτι -
- μουστάρδα -
- πιπέρι -
- νερό -
- πατάτα -
- βαλσάμικο ξύδι -
Εκτέλεση
Κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια που τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Μέσα στο μπολ προσθέτουμε την ντομάτα σε κομμάτια, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τον τόνο, την πατάτα σε κύβους και την πιπεριά σε λωρίδες. Ανακατεύουμε τα υλικά μας.
Προχωράμε στη σος. Ανακατεύουμε το cottage cheese, το γιαούρτι και τη μουστάρδα και η σος είναι έτοιμη. Στο μπολ με τα λαχανικά ρίχνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και τη σος που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε καλά και η σαλάτα είναι έτοιμη.
Πάμε για την ομελέτα. Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ. Κρατάμε όλα τα ασπράδια και μόνο τον ένα κρόκο, για να γίνει η ομελέτα ελαφριά, αφράτη και πιο υγιεινή. Ρίχνουμε λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πιπεριά, λίγα μανιτάρια, την ντομάτα, το τυρί και τη γαλοπούλα ψιλοκομμένα. Το γάλα το προσθέτουμε στο τέλος. Ανακατεύουμε και βάζουμε τηγάνι στη φωτιά. Ψήνουμε την ομελέτα καλά και από τις δύο πλευρές.
Καλή όρεξη!