Γαλλίδες μαντλέν λεμονιού από την Πάστα Φλώρα

Υλικά
- βούτυρο - 200 γρ.
- αυγά - 3
- ζάχαρη - 130 γρ.
- αλεύρι - 200 γρ.
- μπέικιν πάουντερ - 2 κ. γ.
- λεμόνι - 1, ξύσμα
- μέλι - 2 κ.σ.
- γάλα - 60 γρ.
- ζάχαρη άχνη - για το πασπάλισμα
- μαρμελάδα - προαιρετικά φρούτα του δάσους ή κρέμα λεμονιού
Εκτέλεση
Της Πάστα Φλώρα
Σ' ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει. Σ' ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το ξύσμα λεμονιού.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη καλά μέχρι να έχουμε ένα ελαφρύ άσπρο μείγμα.
Στο λιωμένο βούτυρο προσθέτουμε το γάλα και το μέλι, τα ενώνουμε ανακατεύοντας καλά και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε το μείγμα με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες για τις madeleines και τις γεμίζουμε κατά τα 2/3 με τη ζύμη μας με κουτάλι ή βάζοντάς την σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Ψήνουμε για 3 λεπτά, σβήνουμε το φούρνο αφήνοντας μέσα το ταψάκι για 1 λεπτό και ανάβουμε πάλι το φούρνο στους 160 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3-4 λεπτά ακόμη.
Βγαζουμε από το φούρνο ξεφορμάρουμε τις madeleines και με ένα κορνέ με λεπτή μύτη γεμίζουμε με κρέμα λεμονιού ή μαρμελάδα φρούτα του δάσους.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Η συμβουλή του αρκουδιού:
Οι madeleines είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό μικρό κέικ που ψήνεται σε ειδικές φόρμες σε σχήμα κοχυλιού. Αν δεν έχουμε τη συγκεκριμένη φόρμο μπορούμε να το ψήσουμε και σε μικρές θήκες για muffins.