Όταν θέλεις κάτι γλυκό… πάρε μήλα και φτιάξτο!

Ωραίο το σοκολατομούς αλλά, κάποιες φορές, θέλεις να συνοδέψεις το απογευματινό καφεδάκι σου με κάτι σφολιατοειδές, να «μασήσεις κάτι βρε παιδί μου», όπως έλεγε κι η γιαγιά μου.
Ε, τι σκας! Σ’ έχω αφήσει εγώ ποτέ ξεκρέμαστο; Πάρε χαρτί και μολύβι ή πάτα το κουμπί του εκτυπωτή και τρέχα στην κουζίνα, γιατί πιο εύκολο στρούντελ μήλου, δεν θα βρεις! Και με λίγες θερμίδες παρακαλώ!
Δουκοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
M. +30 6947 426662
E. georgiadk@gmail.com
Υλικά
- φύλλο κρούστας - 2
- μήλο - 2 μεσαία
- σταφίδα - 10 ξανθές
- ελαιόλαδο - 1 κ.σ.
- ζάχαρη - 1 κ.γ. άχνη
- κανέλα - 1 ξυλάκι και σκόνη
Εκτέλεση
Της Δουκοπούλου Γεωργίας
Κόβετε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, μαζί με το ξυλάκι κανέλας. Τα ανακατεύετε με μία σπάτουλα, μέχρι να μαραθούν και να πιουν τα ζουμιά τους, περίπου 5-10 λεπτά.
Απλώνετε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο σας και αραδιάζετε κατά μήκος τα μήλα. Προσθέτετε και τις σταφίδες και κλείνετε τις άκρες προς τα μέσα, σαν μακρόστενο φάκελο και αλείφετε μ’ ένα πινέλο με το ελαιόλαδο.
Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 20 λεπτά.
Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.