Συνοδεύεται υπέροχα με σαλάτα εποχής!

- 1/4 κ.γ. ρίγανη
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 300 γρ. στήθος κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλα
- 2 κ.γ. βούτυρο
- 1 κ.σ. και 1 κ.γ. νερού
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/4 κ.γ. μιγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 1/4 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Τρίβουμε το μίγμα στο κοτόπουλο.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και θωρακίζουμε το κοτόπουλο για 3-5' την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια ηλεκτρονική γάστρα αργού μαγειρέματος (slow cooker) ή σε απλή γάστρα
Στο τηγάνι που λιώσαμε το βούτυρο προσθέτουμε το νερό, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, και το μίγμα για κοτόπουλο. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει μία βράση και το ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο στη γάστρα.
Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 3 ώρες ή σε χαμηλή για 6. Στην απλή γάστρα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 45' ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το μαϊντανό 15' με 30' πριν το τέλος του χρόνου μαγειρέματος.