Δροσερό σνακ με τυριά και χορταρικά!

- 1 γαλλική μπαγκέτα (περίπου 220 γρ) κομμένη σε φέτες 0,5 εκ.
- 2 κ.σ ελαιόλαδο και επιπλέον για το κροτσίνι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 φλιτζάνια αρακά
- 60 γρ τριμμένο πεκορίνο (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο εστραγκόν ή μυρώνια
- 2 φλιτζάνια ανθότυρο
- 85 γρ. φύλλα κάρδαμου ή βλαστούς αρακά
- λαδολέμονο για γαρνίρισμα
Υλικά
- μπαγκέτα -
- ανθότυρο -
- ελαιόλαδο -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- αρακάς -
- πεκορίνο -
- εστραγκόν -
- κάρδαμο -
- λεμόνι -
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 ° C και τοποθετούμε τη σχάρα στο μεσαίο ράφι.
Ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα ταψί ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος, προσθέτουμε τις φέτες μπαγκέτας και μετακινούμε το ταψί μπρος-πίσω για να καλυφθούν και οι φέτες με το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα κροστίνι μέχρι να γίνουν τραγανά περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντας τα στο μισό χρόνο.
Εν τω μεταξύ, σε μία μέτρια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία βράζουμε αλατισμένο νερό και προσθέτουμε τον αρακά.
Μαγειρεύουμε μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει, περίπου 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια στραγγίζουμε τον αρακά και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Μεταφέρουμε τα κρύα μπιζέλια σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε ελαφρά με έναν πολτοποιητή πατάτας ή με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πεκορίνο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε τα καρυκεύματα κατά βούληση.
Σερβίρουμε τα κροστίνι προσθέτοντας από πάνω 1 κ.σ ανθότυρο. μερικές κ.γ αρακά και μερικά φύλλα κάρδαμου ή βλαστούς αρακά.
Περιχύνουμε με λαδολέμονο και σερβίρουμε.