σοτέ με πορτοκάλι, λεμόνι, μέλι και καρύδια

- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 1 λεμόνι
- 1 πορτοκάλι
- 1 χούφτα καρύδια
- λίγο σπορέλαιο
- λίγο σουσαμέλαιο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- αλάτι, πιπέρι
για τη γαρνιτούρα:
- 1 κούπα ρύζι
- 3 κούπες νερό
- 1 κουτ. σούπας σαφράν
Υλικά
- κοτόπουλο -
- φιλέτο -
- ρύζι -
- πορτοκάλι -
- λεμόνι -
- καρύδι -
- σησαμέλαιο -
- σπορέλαιο -
- μέλι -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- κρόκος -
- νερό -
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες, ζουλιέν. Επίσης κόβουμε 4 φέτες από το πορτοκάλι και το λεμόνι και μετά στύβουμε το υπόλοιπό τους.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι. Με προσοχή ανάβουμε φωτιά στο φαγητό, αν δεν μπορούμε το αφήνουμε στους ειδικούς! Μόλις σοταριστεί, ρίχνουμε λίγο σουσαμέλαιο, τα καρύδια, λίγο αλάτι και τις φέτες απ’ το λεμόνι και το πορτοκάλι. Ανακατεύουμε λιγάκι και σβήνουμε το φαγητό με το πορτοκάλι και το λεμόνι. Προσθέτουμε το μέλι και το αφήνουμε στη φωτιά, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Για την γαρνιτούρα ετοιμάζουμε το ρύζι. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με λίγο σαφράν. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε στη φωτιά για 12 λεπτά περίπου. Το κατεβάζουμε σκεπάζοντάς το με μια πετσέτα για να τραβήξει τα υγρά του.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα. Στη μέση βάζουμε ένα πυργάκι ρύζι, γύρω του το κοτόπουλο, στην περιφέρεια του πιάτου φέτες πορτοκαλιού και κόκκινης πιπεριάς.
Καλή όρεξη!