Τρώγεται ζεστή ή κρύα, σαν πρωινό, κολατσιό ή επιδόρπιο.

- 4-6 φύλλα κρούστας
- 120 γρ. βούτυρο
- 2 λίτρα φρέσκο γάλα χλιαρό
- 1 πρέζα αλάτι
- 10 αβγά μεγάλα
- 250 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
Υλικά
- γάλα -
- φύλλο κρούστας -
- γάλα -
- φύλλο κρούστας -
- βούτυρο -
- αλάτι -
- αβγά -
- ζάχαρη -
- πορτοκάλι -
- λεμόνι -
- ζάχαρη άχνη -
- κανέλα -
Εκτέλεση
Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200°C και φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τοv φούρνο στους 160-170°C. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για 45-55 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί διότι θα στεγνώσει. Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν πάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά. Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρουμε κόβοντας την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.