…και σαλάτα ρόκα!

- 200 γρ. φιλέτο αρνί
- 2 κουτ. γλυκού απαλή μουστάρδα
- 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
για τη μους κατσικίσιου τυριού:
- 100 γρ κατσικίσιο φρέσκο
- 4 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 κ. γλυκού πιπέρι μαύρο
- 1 κ. γλυκού τσάιβς
για τη σαλάτα:
- 50 γρ. ρόκα
- 2 τμχ σπαράγγια
- κρουτόν σκόρδου
- φρέσκια ρίγανη
- φύλλα μαϊντανού
για τη βινεγκρέτ:
- 3 κ. σούπας μηλόξυδο
- 1 κ. γλυκού μέλι
- 50 ml μουστάρδα
- 150 ml λάδι
Υλικά
- αρνί -
- φιλέτο -
- κατσικίσιο τυρί -
- θυμάρι -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο -
- κρέμα γάλακτος -
- ρόκα -
- σπαράγγι -
- σκόρδο -
- μαϊντανός -
- ρίγανη -
- μηλόξυδο -
- μέλι -
- μουστάρδα -
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το αρνάκι με μουστάρδα και φρέσκο θυμάρι. Το αφήνουμε για 5 – 10 λεπτά και κατόπιν το ψήνουμε στη σχάρα.
Για την βινεγκρέτ βάζουμε σε ένα μπολ μουστάρδα, μηλόξυδο (3 κουταλιές της σούπας) και μία κουταλιά της σούπας μέλι και προσθέτουμε το λάδι σιγά – σιγά, ανακατεύοντας.
Για τη μους βάζουμε σε μια λεκανίτσα το κατσικίσιο τυρί, την κρέμα γάλακτος, το τσάιβς και σπασμένους κόκκους από μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Για τη σαλάτα ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 5 λεπτά. Σε μια λεκάνη τα ανακατεύουμε με τη ρόκα, τα φύλλα μαϊντανού και φρέσκια ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε και είναι έτοιμη.
Όλα στο πιάτο και τρώωωωμε!