Aπό την εποχή της Ενετοκρατίας!

- 1 μελιτζάνα
- 2 κολοκύθια
- 2 ντομάτες
- 2-3 πιπεριές
- 5-6 κολοκυθοανθούς
- 2 πατάτες
- 2 κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτα
Υλικά
- κολοκύθι -
- κολοκυθοανθός -
- μελιτζάνα -
- ντομάτα -
- κρεμμύδι -
- πατάτα -
- πιπεριά -
- πιπέρι -
- αλάτι -
- ελαιόλαδο -
- φέτα -
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε. Xοντροκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας και προσθέτουμε πρώτα τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες. Μόλις μαραθούν καλά (10΄) προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τις πατάτες και τους ανθούς. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά. Αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος 150 γραμμάρια φέτα σε κύβους για να χυλώσει τη σάλτσα μας. Σερβίρουμε!
Καλή σας όρεξη!
Η συμβουλή του αρκουδιού:
Η Σοφεγάδα αποτελεί εδώ από την εποχή της Ενετοκρατίας ένα από τα γνωστά – άγνωστα φαγητά της παραδοσιακής κρητικής γαστρονομίας. Το σίγουρο είναι ότι η λογική του να χρησιμοποιείσεις ότι εποχιακό βρεις στον κήπο σου ή στον μανάβη ώστε να κάνεις ένα πολύτιμο φαγητό για όλη την οικογένεια δεν είναι ούτε παλιομοδίτικο, ούτε μοντέρνο.
Είναι κλασσικό και άρα διαχρονικό!