Άνοιξη στο πιάτο!

- 6 πράσινα σπαράγγια βρασμένα
- 2 στήθη κοτόπουλου
- 3-4 φύλλα από μαρούλι απλό
- 3-4 φύλλα από μαρούλι σγουρό
- 1 μαραθόριζα
- 1 μικρή σελινόριζα
- 1 φλιτζάνι του καφέ αρακά βρασμένο (από κονσέρβα)
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 κουτ. σούπας μηλόξυδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πράσινο και μαύρο πιπέρι
Υλικά
- κοτόπουλο -
- σπαράγγι -
- μαρούλι -
- μαραθόριζα -
- σελινόριζα -
- αρακάς -
- κρασί -
- μηλόξυδο -
- ελαιόλαδο -
- αλάτι -
- πιπέρι -
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Πλένουμε καλά τα σαλατικά μέσα σε άφθονο νερό με ξίδι.
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε κύβους και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι. Στο τηγάνι προσθέτουμε τα σπαράγγια κομμένα σε μπουκιές, τον αρακά (χαμηλώνουμε τη φωτιά) και σβήνουμε με το κρασί. Τα φυλάμε ζεστά. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε και άλλο λάδι. Μέσα σ’αυτό τρίβουμε τη σελινόριζα και τη μαραθόριζα. Τα τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με λίγο κρασί. Αφήνουμε να ψηθούν τρία λεπτά.
Τοποθετούμε τη σγουρή σαλάτα γύρω από το πιάτο, κόβουμε το μαρούλι και γαρνίρουμε το κέντρο του πιάτου μ΄αυτό, τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο με τα μαγειρεμένα λαχανικά. Φτιάχνουμε το λαδομηλόξυδο και το περιχύνουμε στη σαλάτα. Πριν το φάμε, ανακατεύουμε καλά.
Καλή όρεξη!