Απόλαυση βελουτέ!

- 2 πράσα
- 2 πατάτες
- 4 καρότα
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 λεμόνια
- 1 κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι σέλινο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
Υλικά
- πατάτα -
- καρότο -
- κρεμμύδι -
- πιπεριά -
- λεμόνι -
- άνηθος -
- μαϊντανός -
- σέλινο -
- γιαούρτι -
- βούτυρο -
- ελαιόλαδο -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- κάρυ -
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το βουτυράκι στην κατσαρόλα μας και την κατσαρόλα μας στη φωτιά. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι που το έχουμε ψιλοκόψει, την πιπεριά σε κυβάκια και τα σοτάρουμε. Συνεχίζουμε με λίγο άνηθο, λίγο μαϊντανό και λίγο σέλινο. Τα σοτάρουμε και αυτά, μέχρι να ροδίσουν και στο τέλος ρίχνουμε τις πατάτες, τα πράσα και ανακατεύουμε α-πα-λά!
Μετά από 5-10 λεπτά τα «λούζουμε» όλα με νερό, ώσπου να καλυφθούν. Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι ολόκληρο, λίγο αλατάκι, πιπέρι όσο θέλουμε και λίγο κάρυ. Η σούπα μας θα είναι γλυκιά και λίγο πικάντικη και θα είναι αρκετή για τέσσερα …λιτοδίαιτα άτομα.
Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο άνηθο, το μαϊντανό και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Προς το τέλος, βάζουμε το λαδάκι μας.
Mόλις η σούπα βράσει, τη σουρώνουμε (εννοείται ότι κρατάμε τον ωραίο ζωμό της κατσαρόλας) και περνάμε τα λαχανικά μας από το μπλέντερ, μέχρι να γίνουν χυλός. Στο ζωμό που κρατήσαμε, ρίχνουμε το χυλό από τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Όοοοχι, δεν είμαστε έτοιμοι. Αυτή η σούπα είναι όλο τσαχπινιές.
Πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε τριμμένο καροτάκι για να πάρει χρώμα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Περιμένουμε 5 λεπτά, παίρνουμε μία γενναία κουταλιά γιαούρτι, την πετάμε στη μέση ενός πιάτου (βαθύ παρακαλώ) και σερβίρουμε τη πρασόσουπά μας. Ναι, έχουμε κι άλλο: ραντίζουμε με χυμό λεμονιών και αν θέλουμε, προσθέτουμε και πιπέρι. 3-2-1... Τώρα, κουταλιάζουμε!
Καλή μας όρεξη!