Γεμιστή με γαλλικό τυρί Riblaire!

- 1 μεγάλη πατάτα με τη φλούδα της
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (ζωικό)
- 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί riblaire
- 100 γρ. σαλάμι Λευκάδος κομμένο σε κυβάκια
Υλικά
- πατάτα -
- κατσικίσιο τυρί -
- πατάτα -
- κρεμμύδι -
- βούτυρο -
- κατσικίσιο τυρί -
- σαλάμι -
Εκτέλεση
Τυλίγουμε την πατάτα με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου 1 ώρα. Αν την ψήσετε στη χόβολη χρειάζεται 45-50 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο, προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει εντελώς και να καραμελώσει.
Μόλις ψηθεί η πατάτα, την ακουμπάμε στο ξύλο κοπής, την κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε προσεκτικά τη σάρκα της σε ένα βαθύ πιάτο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τυρί και το σαλάμι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα συστατικά. Βάζουμε προσεκτικά το μείγμα στις 2 κούπες της πατάτας και σερβίρουμε. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο.
Η συμβουλή του αρκουδιού:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το riblaire με οποιοδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας σας.