Ο τσιπουρομεζές!

- ½ κιλό συκωτάκια
- ½ κιλό αίμα γουρουνίσιο
- 1 στομάχι γουρουνίσιο
- ½ πράσο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι βρασμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- βελόνι και χοντρή κλωστή
Υλικά
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα, τη γέμιση. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα συκωτάκια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Έπειτα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο και περιμένουμε να μαραθεί. Ρίχνουμε το αίμα, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.
Γεμίζουμε το στομάχι, αλλά όχι μέχρι πάνω γιατί φουσκώνει στο ψήσιμο και μπορεί να σκάσει. Το ράβουμε καλά και το βράζουμε για 2,5 ώρες περίπου σε χαμηλή φωτιά. Για να βράσει σωστά το γυρίζουμε τακτικά την πρώτη μισή ώρα και μετά το αφήνουμε.
Όταν σερβίρουμε το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, για να κόβεται εύκολα.
Η ντέντα είναι ένα νόστιμο σαλάμι που συνοδεύει όλα τα φαγητά.
Καλή όρεξη!