Πιάσε ένα ούζο Μυτιλήνης!

- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 300 γρ. φέτα
- πιπέρι
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- λίγο νεράκι
Υλικά
Εκτέλεση
Ο Στρατής και η Μαρία πεθύμησαν μπουγιουρντί και μας έφτιαξαν το πρώτο φαγητό που μαγείρεψε ο Στρατής στο Νηστικό Αρκούδι το 2005 (Βλ. Παρόμοιες Συνταγές). Ας το ξαναθυμηθούμε…
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι να κάψει. Το πασπαλίζουμε με πιπέρι. Κόβουμε σε ψιλές ροδέλες τις πιπεριές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι για να μαραθούν. Κόβουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε στο τηγάνι θρυμματισμένη. Προσθέτουμε στο τηγάνι ελάχιστο νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση, μέχρι να λιώσει η φέτα και να ρουφήξει το φαγητό τα υγρά του. Το σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τη ρίγανη.
Τίπια & τερτίπια: Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε καυτερή πιπεριά ή αντί για μαυροπίπερο να πασπαλίσουμε το μπουγιουρντί με μπούκοβο. Ακόμα η ντοματούλα του πάει θαύμα, μόνο που τότε έχουμε το νου μας στο νερό. Τέλος, εκτός από τηγάνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πήλινο σκεύος ή αλουμινόχαρτο και αντί για εστία, μπορούμε να το βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή στα κάρβουνα!
Είτε έτσι είτε αλλιώς, όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε ουζάκι, πιάνουμε το πιρουνάκι, γεια και μπουγιουρούμ γιαβρούμ!