Οι μικροί μας φίλοι θα ξετρελαθούν!

Για το σπιτάκι
- 500γρ βούτυρο
- 500γρ καστανή ζάχαρη
- 150γρ λευκή ζάχαρη
- 2 αυγά ολόκληρα
- 40γρ γάλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
- 1 κιλό αλεύρι
Για το γλάσσο
- 450γρ άχνη ζάχαρη
- 90γρ ασπράδια αυγών (περίπου 3 ασπράδια)
Υλικά
- βούτυρο -
- ζάχαρη -
- αβγά -
- βούτυρο -
- μαύρη ζάχαρη -
- ζάχαρη -
- μαύρη ζάχαρη -
- αβγά -
- ασπράδι αυγού -
- γάλα -
- αλεύρι -
- αλάτι -
- γαρύφαλλο -
- μοσχοκάρυδο -
- κανέλα -
- τζίντζερ -
Εκτέλεση
1. Μαλακώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (καστανή και λευκή) με το φτερό του μίξερ και αφού αφρατέψουν και ασπρίσουν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
2. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και τελευταίο το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Δε δουλεύουμε πολύ τη ζύμη να μη μαλακώσει υπερβολικά.
3. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για μια ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1600C.
4. Με τη βοήθεια κουπ πατ που έχουμε ήδη προμηθευτεί, κόβουμε τη ζύμη του μπισκότου για τις πλευρές του σπιτιού (ή σχεδιάζουμε τις πλευρές του σπιτιού σε χαρτόνι και το χρησιμοποιούμε ως οδηγό για να κόψουμε τη ζύμη).
5. Ψήνουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα για μισή ώρα περίπου. Το Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το διακοσμήσουμε με γλάσσο.
Για το γλάσσο
Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια με την άχνη αρκετή ώρα μέχρι να φουσκώσουν και να σφίξουν. Αν θέλουμε χωρίζουμε σε μέρη το γλάσσο και προσθέτουμε διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Η συμβουλή του αρκουδιού:
θελει προσοχή στα κομματια μπισκοτου για το σπιτάκι να ειναι ισα ώστε να μπορέσει να σταθεί όρθιο όταν θα το κολλήσουμε. Επειδή οι ζύμες απλώνουν στο φούρνο καλό είναι να έχουν σφίξει λίγο στο ψυγείο, έτσι δεν αλλοιώνεται το σχήμα που έχουμε κόψει.