Γεύση παράδοσης!

- ξύσμα φλούδας από 10 περγαμόντα
- 1 κιλό βότκα ή κονιάκ]
- 1 κιλό ζάχαρη
- Μερικά ξυλάκια κανέλας
Υλικά
- περγαμόντο -
- βότκα -
- ζάχαρη -
- κανέλα -
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα περγαμόντα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Ξύνουμε τη φλούδα με τον τρίφτη από την χοντρή πλευρά. Βάζουμε το ξύσμα με τη βότκα ή το κονιάκ και τα ξυλάκια κανέλας σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς, σε δροσερο μέρος για 10 μέρες. Ανοίγουμε όταν έρθει η ώρα το βάζο και σουρώνουμε το μείγμα. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα της βότκας και του περγαμόντου και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφού το μείγμα κρυώσει πολύ καλά, το σουρώνουμε ξανά και το βάζουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλια.
Η συμβουλή του αρκουδιού:
Για να αποστειρώσουμε τα βάζα τα τοποθετούμε σε βραστό νερό για 5-10 λεπτά.