Εύκολο, νόστιμο, μοσχοβολιστό!

- 250 γρ. μπούτι κοτόπουλου φιλεταρισμένο
- 10 ml λευκό κρασί
- 25 ml ζωμό κοτόπουλου
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 10 ml χυμό λάιμ
- 50 ml ηλιέλαιο
- 30 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ρίγανη
- θυμάρι
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα μοσχολέμονου
- αλάτι
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- κόκκινο πιπέρι καυτερό και γλυκό
Υλικά
- κρασί -
- ζωμός -
- ελαιόλαδο -
- πιπέρι -
- σκόρδο -
- ηλιέλαιο -
- κρεμμύδι -
- μαϊντανός -
- ρίγανη -
- θυμάρι -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- βούτυρο -
- λάιμ -
Εκτέλεση
Το μοσχολέμονο, το γνωστό στους περισσότερους ως lime, έχει καθιερωθεί ως συστατικό κυρίως των cocktails. Τα τελευταία χρόνια, όμως, μάθαμε να το χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα και στην κουζίνα, αφού εκτιμήσαμε την όξινη και λουλουδάτη γεύση του. Στο Μεξικό, στη Νοτιοδυτική Αμερική και στην Ταϊλάνδη χρησιμοποιείται κατά κόρον στα τοπικά πιάτα. Είναι τέλειο για τις συνταγές με ψάρι, αλλά και για τα κρεατικά. Σήμερα, το δοκιμάζουμε με κοτόπουλο.
Λίγο πριν κοιμηθούμε το βράδυ, παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικούλια, μαζί με το ηλιέλαιο που δεν έχει έντονη γεύση και δε θα καλύψει τα αρώματα. Στη μαρινάδα που φτιάξαμε βάζουμε το κοτόπουλο, φιλεταρισμένο και κομμένο καρέ. Προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο χονδροκομμένα, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο να ρουφήξει αρώματα και γεύσεις.
Ξημέρωσε! Ξυπνάμε, πίνουμε τον καφέ μας και κατά το μεσημεράκι πια, αρπάζουμε ένα τηγάνι. Του βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου (χωρίς τη μαρινάδα). Μόλις ψηθεί και ροδίσει το κρεατάκι, σβήνουμε με το λευκό κρασί και το ζωμό κοτόπουλου (που έχουμε φυλάξει στο ψυγείο από προηγούμενες μαγειρικές). Περιμένουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη και βάζουμε το βούτυρο για να γλασάρει η σάλτσα μαζί με αλάτι, μαϊντανό, πιπέρι και χυμό μοσχολέμονου. Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά.
Καλή μας όρεξη!