Ο μπυρομεζές!

- 300 γρ. πράσινες ελιές γεμιστές
- 200 γρ. αλεύρι
- 1 ποτήρι μπύρα
- 2 ασπράδια αυγών
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 3 κουτ. σούπας τριμμένο τυρί
- 4 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Υλικά
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά: το αλεύρι, την μπύρα, το ξύσμα λεμονιού, το τυρί, τη φρυγανιά. Χτυπάμε καλά και πολύ, μέχρι το κουρκούτι μας να γίνει ομοιόμορφο και αρκετά πηχτό.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες μικρές γεμιστές ελιές ή μεγάλες πράσινες, στις οποίες θα αφαιρέσουμε το κουκούτσι και θα γεμίσουμε το κενό με ψητή πιπεριά Φλωρίνης και λίγο μπέικον ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας.
Ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι, βουτάμε τις ελιές μια-μια στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε. Μόλις ροδίσουν, τις τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε ζεστές για ορεκτικό μαζί με μια παγωμένη μπύρα!
Στην υγειά μας!