Νέα πρόταση για τα καλοκαιρινά μας μπάρμπεκιου!

Υλικά
- κολοκύθι - 4
- ελαιόλαδο - για επάλειψη
- αλάτι - κατά βούληση
- πιπέρι - κατά βούληση
- σκόρδο - σε σκόνη (ή τριμμένο), κατά βούληση
- μυρωδικά - διάφορα αρωματικά (π.χ. ξερό δενδρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη κλπ.)
Εκτέλεση
Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια και μετά τα κόβουμε κατά μήκος. Αν τα κολοκύθια μας είναι μεγάλου μεγέθους, τα κόβουμε και στη μέση (για να μην είναι πολύ μακριά).
Με ένα πινέλο αλείφουμε και τις δύο μεριές με ελαιόλαδο και μετά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μυρωδικά της αρεσκείας μας.
Προθερμαίνουμε το γκριλ ή τη σχάρα σε μεσαία προς δυνατή φωτιά. Τοποθετούμε τα λαχανικά κατευθείαν πάνω στο γκρίλ και τα μαγειρεύουμε σκεπασμένα για 5 με 10 λεπτά, γυρνώντας τα μία φορά.
Μόλις τα κολοκυθάκια γίνουν τρυφερά και σκουρύνουν ελαφρώς, αποσύρουμε από τη φωτιά (ο χρόνος ψησίματος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το γκριλ ή τη φωτιά μας –επιπλέον θα χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο αν δεν τα σκεπάσουμε).