Δικαιολογίες τέλος! Ήρθε η ώρα για φασολάκια!

Υλικά
- πετιμέζι - 3 κ.σ.
- ελαιόλαδο - 2 κ.σ.
- ξύδι - 1 κ.σ., από κόκκινο κρασί
- μουστάρδα - ½ κ.γ. , Dijon
- σκόρδο - 2 σκελίδες
- φασολάκι - 450 γρ. , φρέσκα, πράσινα, καθαρισμένα
- μπέικον - 6 φέτες, μαγειρεμένο, θρυμματισμένο
- καρύδι πέκαν - ¼ φλιτζάνιου, καραμελωμένα, ψιλοκομμένα
- αλάτι - κατά βούληση
- πιπέρι - κατά βούληση
Εκτέλεση
Author: Savory Sweet Life
Αναμιγνύουμε το σιρόπι σφένδαμου με το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα και το σκόρδο στην κουζινομηχανή ή το μπλέντερ. Αφήνουμε στην άκρη.
Μπλανσάρουμε τα πράσινα φασολάκια, δηλ. τα βάζουμε σε νερό που κοχλάζει για 3-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα στραγγίζουμε αμέσως και τα αναβαπτίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη με κρύο νερό.
Τα αφήνουμε 3 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά ή τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Περιχύνουμε τα φασόλια με το ντρέσσινγκ ελαιόλαδου που φτιάξαμε. Προσθέτουμε το μπέικον και τα καραμελωμένα πέκαν.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.