Ο Δημήτρης Δημητριάδης μας μαγειρεύει μελιτζάνες ιμάμ όπως παλιά.. Από την εφαρμογή Discover Volos

Υλικά
- μελιτζάνα - 6 ώριμες, κομμένες κάθετα
- Για τη γέμιση:
- κρεμμύδι - 4 ξερά κομμένα σε φέτες
- ντομάτα - 3 ώριμες κομμένες σε κύβους
- ελαιόλαδο - 100 γρ.
- σκόρδο - 1 σκελίδα
- μπαχάρι - 2 κόκκους
- μαϊντανός - 2 ματσάκια
- αλάτι -
Εκτέλεση
Author: Δημήτρης Δημητριάδης, από την εφαρμογή Discover Volos
Φτιάχνουμε πρώτα τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαραθούν καλά χωρίς να πάρουν πολύ χρώμα.
Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τα ξερά μπαχαρικά κι αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά ανακατεύοντας τακτικά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και τον μαϊντανό.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες σ' ένα τηγάνι με ραβδώσεις στον πάτο. Λαδώνουμε τις μελιτζάνες καλά και τις αφήνουμε να ψηθούν κι απο τις δύο πλευρές σιγά – σιγά. Αλατίζουμε στο τέλος.
Γεμίζουμε με την γέμιση από επάνω τις μελιτζάνες και ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Discover Volos:
App store Link : https://itunes.apple.com/us/
Google Play Link : https://play.google.com/store/
Η συμβουλή του αρκουδιού:
Μπορούμε στις μελιτζάνες ιμάμ να προσθέσουμε από επάνω και λευκό τυρί ή ρίγανη ή θυμάρι.