Μύρισε πασχαλιά!

Υλικά
- για 3 κιλά τσουρέκι: -
- αλεύρι σκληρό - 2 κιλά
- ζάχαρη - 500 γρ
- βούτυρο - 500 γρ
- αυγά - 10
- αλάτι - 20 γρ
- μαχλέπι - 20 γρ.
- μαστίχα - 20 γρ.
- μαγιά - 250 γρ
- νερό - 800 ml
Εκτέλεση
Σ' ένα μέτριο μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το νερό.
Έπειτα προσθέτουμε δυο κούπες αλεύρι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε το χυλό να ηρεμήσει για ένα εικοσάλεπτο.
Βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα να ζεσταθούν. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το χυλό με τη μαγιά και τα αβγά.
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ.
Ύστερα βάζουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί κοντά στη ζέστη ή σκεπασμένη για να φουσκώσει.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια και μ’αυτά φτιάχνουμε μπαλάκια σαν του τένις. Τα τοποθετούμε σε μια στρογγυλή φόρμα για φούρνο και τα βάζουμε κοντά στο φούρνο να φουσκώσουν πάλι.
Μετά από μια ώρα αλείφουμε με αυγό να χρυσίσουν και ψήνουμε σε φούρνο στους 200°C για μια ώρα με την κάτω σκάλα του φούρνου.
Καλό Πάσχα!