Ο Αντρέας Λαγός μας δρόσισε στις Ημέρες Γαστρονομίας με μια σούπα με βάση το γιαούρτι και γαρνίρισμα με αγκιναράκια σε λάδι ARTEAT

Υλικά
- Για τη σούπα:
- αγγούρι - 3 χωρίς φλούδα και σπόρους, κομμάνα σε κομμάτια
- τζίντζερ - 1 μικρό κομμάτι (15 γρ.) χωρίς φλούδα
- κρεμμύδι φρέσκο - 1 μόνο το λευκό μέρος
- γιαούρτι - 300 γρ. στραγγιστό
- λεμόνι - 1/2, ξύσμα
- σκόρδο - 1 σκελίδα
- αλάτι -
- πιέρι -
- ελαιόλαδο - 60 γρ.
- δυόσμος - 1/4 ματσάκι
- Για το σερβίρισμα:
- παξιμάδι - σε χοντρά τρίμματα
- αγκιναράκι - 100 γρ. σε λάδι ARTEAT
- δυόσμος - 1 κ.σ. φύλλα
- σπόρος κολοκύθας - λίγους καβουρδισμένους
- μπόυκοβο - 1/4 κ.γ.
- ελαιόλαδο - λίγο έξτρα
Εκτέλεση
Author: Ο chef Ανδρέας Λαγός
Για τη σούπα:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει μια λεία βελουτέ σούπα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο γάλα, για να γίνει πιο ρευστή η σούπα. Αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.
Για το σερβίρισμα:
Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ. Βάζουμε στο κέντρο τις αγκινάρες, το δυόσμο, τους σπόρους κολοκύθας, περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, λίγο μπούκοβο και σερβίρουμε.