Βάζουμε κι ένα ποτήρι γάλα και απολαμβάνουμε τη μαγεία!

Υλικά
- βούτυρο - 1/2 φλιτζάνι
- καστανή ζάχαρη - 1/2 φλιτζάνι
- μαύρη ζάχαρη - 1/2 φλιτζάνι
- βανίλια - 1 κ.γ.
- αυγά - 2
- ρυζάλευρο - 1 1/4 φλιτζανιού, ολικής άλεσης
- αλεύρι - 3/4 φλιτζανιού, χωρίς γλουτένη
- κακάο - ½ φλιτζάνι
- άμυλο ταπιόκας - 1/4 φλιτζανιού (ή αλεύρι ταπιόκας)
- αλάτι - ½ κ.γ.
- μπέικιν πάουντερ - ½ κ.γ.
- καρύδι - 1 φλιτζάνι, ψιλοκομμένα
- κουβερτούρα - 3/4 φλιτζανιού, σε νιφάδες
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ με το εξάρτημα του φτερού το βούτυρο, την καστανή και τη μαύρη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μίγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Σε άλλο μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το ρυζάλευρο, το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το κακάο, το άμυλο ταπιόκας, το αλάτι και το baking powder.
Σιγά- σιγά προσθέτουμε το μίγμα των αλεύρων στο μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί όλο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και τις νιφάδες σοκολάτας και τα αναμιγνύουμε με το χέρι ή με μια ξύλινη κουτάλα. Σκεπάζουμε τη ζύμη μέσα στον κάδο του μίξερ και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε μπαλίτσες 2,5 εκ. Βάζουμε τα μπαλάκια σε λαμαρίνα και τα πιέζουμε μαλακά προς τα κάτω με την παλάμη του χεριού ή με τον πάτο ενός νεροπότηρου. (Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγη ζάχαρη αν θέλουμε).
Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 8-10 λεπτά. Μόλις ψηθούν και κρυώσουν λίγο τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.