Rock’n’Roll salad!

Υλικά
- ρόκα - 1 ματσάκι
- πλιγούρι - 2 κουτ. σούπας βρασμένο
- παρμεζάνα - φλούδες
- ελαιόλαδο - 2 κουτ. σούπας
- βαλσάμικο ξύδι - 1 κουτ. σούπας
- μέλι - 1 κουτ. σούπας
- θυμάρι - 1/2 κουτ. γλ.
- ντοματίνια - 10 Σαντορίνης
- αλάτι -
- πιπέρι -
Εκτέλεση
Μαγειρεύουν ο chef Θοδωρής Αγγελασόπουλος παρέα με τον Δημήτρη Σταρόβα
{Sex} Ο Διοσκουρίδης προειδοποιεί ότι οι σπόροι ρόκας σε μεγάλη ποσότητα είναι ισχυρό αφροδισιακό {Drugs}. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν τη ρόκα για παυσίπονο πριν από το μαστίγωμα {…and Rock n' Roll}. Πριν από μερικά χρόνια, η ρόκα ήταν εκτός ελληνικού μαγειρικού ρεπερτορίου. Σήμερα, "παίζει" παντού, κάτι σαν την pop μουσική! Εμείς σε μια προσπάθεια να της δώσουμε τη rock μαγκιά που της στέρησαν οι μαζικές playlist των μοδάτων εστιατορίων, προσθέτουμε πλιγούρι και την κάνουμε σαλάτα. Διαβάστε πώς Βάζουμε να παίζει δυνατά από Queen μέχρι Tool, από Τσιτσάνη μέχρι Led Zeppelin, από Ρόδες μέχρι Gorillaz (ό,τι τελοσπάντων μας φωτίσει ο βασιλιάς Elvis από κει ψηλά).
Παίρνουμε ένα σέικερ, το γεμίζουμε με το λάδι, το μέλι, το balsamico ξύδι, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπιόμαστε μαζί του στο ρυθμό της μουσικής. Το dressing είναι έτοιμο. Αμέσως μετά, παίρνουμε ένα μπολ ρίχνουμε τη ρόκα, χωρίς να την κόψουμε, την ανακατεύουμε λίγο με τα χέρια, την περιλούζουμε με το dressing, προσθέτουμε τα κομμένα στη μέση ντοματίνια και ανακατεύουμε και πάλι με τα καθαρά μας χέρια όλα τα υλικά μαζί! Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με το βραστό πλιγούρι (βλ. προεργασία για το πλιγούρι στη συνταγή του "Ταμπουλέ"). Στολίζουμε με φλούδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.
Σαλάτα πιπεράτη, διεγερτική, καθαρτική. Αν αυτό δεν είναι ροκ, τότε τι είναι;
Καλή μας όρεξη!!!