Χορταστική σαλάτα από το chef του εστιατορίου Mezzaluna Θανάση Καίσαρη.

Υλικά
- Για τη σαλάτα
- Ρόκα -
- σπανάκι -
- ντοματίνια -
- μανιτάρια -
- παρμεζάνα -
- γαρίδα - 4
- Για τη Vinaigrette βαλσάμικου
- ζάχαρη - 85 γρ
- ξύδι - 25 γρ απο κόκκινο κρασί
- νερό - 35 γρ
- βαλσάμικο ξύδι - 85 γρ
- μουστάρδα - 100 γρ Ντιζόν
- αλάτι - 9 γρ
- ελαιόλαδο - 400 γρ
Εκτέλεση
Μαγειρεύει ο chef Θανάσης Καίσαρης
Για τη σαλάτα:
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το mix από σπανάκι, ρόκα και ντοματίνια σε αναλογίες της επιλογής μας.
Κατόπιν σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις γαρίδες. Πριν ακόμα πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Στη συνεχεία προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
Για τη vinaigrette βαλσάμικου:
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά για τη vinaigrette μαζί στο μπλέντερ για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τέλος. Χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μαρινάρουμε την σαλάτα με την vinaigrette βαλσάμικου και τοποθετούμε τις γαρίδες γύρω-γύρω. Τέλος τοποθετούμε πολύ λεπτές φέτες παρμεζάνας στην κορυφή της σαλάτας.