
Θα χρειαστούμε:
- Εργαλείο για να αδειάσουμε τα αυγά ή μία καρφίτσα ή τιρμπουσόν
- 12 αυγά
- Διάφορα μπολ, βαθιά και ρηχά
- Κουτάλια-μεζούρες
- Δοσομετρητή για υγρά
- Λευκό ξύδι
- Υγρά χρώματα ζαχαροπλαστικής, οπωσδήποτε καφέ χρώμα
- Κουτάλι και πιρούνι
- Ελαιόλαδο
- Απορροφητικό χαρτί κουζίνας
Τρυπάμε με το ειδικό εργαλείο ή με την καρφίτσα ή το τιρμπουσόν την κορυφή και τον πάτο σε κάθε αυγό διαπερνώντας τον κρόκο και προσεκτικά αδειάζουμε το αυγό από το περιεχόμενο του. Ξεπλένουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε 3 φλιτζάνια χλιαρό νερό, 2 κ.σ. ξύδι και μερικές σταγόνες από το χρώμα. Τοποθετούμε μέσα ένα αυγό και το αφήνουμε βυθισμένο μέχρι να πάρει την απόχρωση της αρεσκείας μας.
Σε ένα πλατύ και ρηχό μπολ ετοιμάζουμε μία δεύτερη βαφή-αυτή θα μας δώσει τα σχέδια- η οποία θα έχει πιο σκούρα απόχρωση ή διαφορετικό χρώμα. Το υγρό πρέπει να έχει ύψος 1,3 εκ. περίπου. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Διατρέχουμε το μίγμα με ένα πιρούνι , δημιουργώντας στην επιφάνεια «στροβίλους» λαδιού.
Όσο το λάδι κάνει σχέδια πάνω στην επιφάνεια, τοποθετούμε το βαμμένο αυγό μέσα στο μίγμα και το κυλάμε μία φορά γύρω γύρω στο μπολ για να «πάρει» τα σχέδια. Βγάζουμε το αυγό. Ταμπονάρουμε απαλά το αυγό με το χαρτί κουζίνας. Το αφήνουμε να στεγνώσει.
Φωλιάζουμε κάθε αυγό στο δικό του «στρώμα». Χρησιμοποιώντας διαχωριστικά από χαρτόνι, δημιουργούμε 12 θήκες σε ένα ρηχό κουτί ή άδειο κουτί από πουκάμισο και τις γεμίζουμε με ξερά χόρτα. Κρατάμε το καπάκι για αποθήκευση.
Μπορούμε να πειραματιστούμε με διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.