Πεντανόστιμο ενεργειακό σνακ!

Υλικά
- σταφύλι - 16, οποιασδήποτε ποικιλίας, χωρίς κουκούτσια
- θυμάρι - 1 μικρή χούφτα, φρέσκο
- ελαιόλαδο - έξτρα παρθένο, κατά βούληση
- αλάτι - θαλασσινό, κατά βούληση
- πιπέρι - μαύρο, κατά βούληση
- ψωμί - 2 χοντρές φέτες, καλής ποιότητας, με προζύμι και κομμένες στη μέση
- σκόρδο - 1 μικρή σκελίδα
- κατσικίσιο τυρί - Μαλακό, κατά βούληση
- μέλι - κατά βούληση
Εκτέλεση
Author: A little saffron
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Απλώνουμε τα σταφύλια σε μία μικρή λαμαρίνα με όλο σχεδόν το θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και κουνάμε να πάνε παντού.
Ψήνουμε στο φούρνο για 10 με 15 λεπτά, μέχρι τα σταφύλια να αρχίσουν να ροδίζουν και να βγάζουν φουσκάλες.
Σε άλλη μικρή λαμαρίνα, ψήνουμε τα καρύδια με λίγο ελαιόλαδο για 5 με 6 λεπτά μέχρι να καβουρδιστούν και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Γυρνάμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν, για μερικά λεπτά μόνο.
Στη μέση του ψησίματος, γυρνάμε τα ψωμιά ανάποδα. Τρίβουμε το σκόρδο πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Θα λειώσει από την υψηλή θερμοκρασία του ψωμιού. Ραντίζουμε το ψωμί με ελαιόλαδο.
Θρυμματίζουμε το κατσικίσιο τυρί πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Από πάνω βάζουμε τα σταφύλια και τα καρύδια.
Ραντίζουμε τις μπρουσκέτες με μέλι και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο θυμάρι. Σερβίρονται ζεστές.
Η συμβουλή του αρκουδιού:
Ταιριάζει καταπληκτικά με ενα ο αρωματικό και φρουτώδες λευκό κρασί, όπως ένα παγωμένο Αθήρι.