Φαγητό πασπαρτού- υπέροχο σαν συνοδευτικό ή σαν γέμιση για ομελέτα, πίτα, σαν σάλτσα για μακαρόνια ή πλιγούρι!

Υλικά
- ελαιόλαδο - 2 κ.σ. , έξτρα παρθένο
- σκόρδο - 5 μεσαίες σκελίδες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- κρεμμύδι - 3 μικρά κόκκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες (ή μεσαία κρεμμυδάκια για στιφάδο)
- αλάτι - ψιλό, θαλασσινό
- κολοκύθι - 2 μεσαία, κομμένα σε ροδέλες πάχους μισού εκ.
- άνηθος - 1 μεγάλη χούφτα, ψιλοκομμένος
- αμύγδαλο - 1/4 φλιτζανιού, marcona (ή καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι στο μεγαλύτερο τηγάνι που διαθέτουμε σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει ελαφρώς χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μία γενναία πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν, για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε τα κολοκύθια και ανακατεύουμε για να καλυφθούν με λίγο λάδι και προσπαθούμε να τοποθετήσουμε τις ροδέλες σε μία στρώση, δηλαδή να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο. Αν χρειάζεται δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα μία πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να σκουρύνουν τα κολοκυθάκια.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και τα αμύγδαλα, . Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι, .
Η συμβουλή του αρκουδιού:
Πρέπει να προσέξουμε όταν τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια, να μην “στριμώξουμε” πολλές ροδέλες στο τηγάνι, αλλά να τις μαγειρέουμε λίγες-λίγες. Έτσι θα γίνουν πιο τραγανά και θα ροδίσουν πιο γρήγορα.